Charles van Tongeren

Kenner en groot liefhebber van goede wijnen en pure smaken. Docent consumptieve technieken en ruim 20 jaar ervaring als chefkok.

Bijna geboren achter de bar, komende uit een horecafamilie waar mijn Opa in 1945 in Zwolle een café en slijterij bedrijf startte en waar ik als jonge telg meehielp in het bedrijf. De horeca, het zat er al jong in en dat schitterende vak ging nooit meer weg.

Na 25 jaar expertise te hebben opgebouwd in de horeca, bedrijfscatering en institutionele catering waarin ik diverse functies heb uitgevoerd van chef kok, cateringmanager tot Food&Beverage. Na 25 jaar horeca ervaring ben ik mij gaan omscholen tot docent consumptieve technieken in de 2-de graad in Wageningen aan de Fontys Hogescholen.

Sinds 2005 geef ik les in het voortgezet onderwijs, als docent Consumptieve Technieken. Daarnaast ben ik vaktrainer HACCP (voedselveiligheid en kwaliteit) en Sociale Hygiëne (verplichte cursus als u alcohol wilt verkopen) en schreef ik verschillend cursusmateriaal voor de horeca zoals “wijnbrevet SWEN 2, SVH restaurantbedrijf, SVH cafébedrijf, SVH horecaondernemervaardigheden en SVH horecaportier.

Ik wens u heel veel wijnplezier tijdens onze wijnproeverijen.