Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren en gebruiksvriendelijker te maken. Bijvoorbeeld als je iets bij ons bestelt.
Als je op akkoord klikt, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.

De Viniversiteit, dat zijn wij: Charles van Tongeren en Carla van Aalst. In 2012 zijn wij ons wijnbedrijf begonnen. Vanuit onze passie voor lekker eten en het drinken van goede wijn. Deze passie delen we tijdens onze proeverijen. Wij zijn wijnimporteur van Italiaanse wijnen. Je kunt onze wijnen kopen tijdens een wijnproeverij of via onze webshop. Bellen kan natuurlijk ook: 0647576410 (Charles).

viniversiteit charles en carla

Onze kennis over de Italiaanse wijnen leren we voor een groot deel van onze wijnmakers. Wij kennen alle wijnmakers persoonlijk en bezoeken ze regelmatig. Van hen krijgen we de informatie die soms van meerdere generaties wijnmakers komt. Tijdens onze bezoeken, lopen we samen door de wijngaarden, praten we over de bodem, de druiven, nieuwe ontwikkelingen, het productieproces en het (veranderende) klimaat. En natuurlijk drinken we samen hun wijnen. Het zijn deze verhalen die wij doorvertellen tijdens onze proeverijen. 

Wat is wijnproeverij van de Viniversiteit?

Een wijnproeverij van de Viniversiteit is altijd een middag- of avondvullend programma over Italiaanse wijn. Bijvoorbeeld uit een bepaald wijngebied, Italiaanse druivenrassen of speciale wijnen. Wat het precies wordt, stemmen we met jou af. Alles is mogelijk. Onze wijnproeverijen zijn altijd maatwerk.

Goed om te weten: wij importeren zelf alle Italiaanse wijnen. Wij vertellen je graag de verhalen van de wijnmakers.

Tijdens een wijnproeverij kun je ook technische informatie over de wijn krijgen, maar we maken er vooral een gezellige middag of avond van. Wijn is interessant en lekker en daar moet je vooral van genieten.

 

Heb je vragen?

Laat het ons weten! Bel 0647576410 (Charles) of stuur een e-mail. We horen graag van je.

Charles van Tongeren & Carla van Aalst

Onze wijnhuizen

Wij importeren Italiaanse wijnen van: