Altijd voordelig wijn bestellen:
Als je 6 flessen of meer van dezelfde wijn koopt.
(geldt niet voor de outlet en andere acties)
De Valpolicella Ripasso Classico Superiore van Le Bignele heeft een granaatrode kleur en is vol en fluwelig. Deze Italiaanse rode wijn heeft een lekkere geur van rode bessen en kersen. De Ripasso wordt ongeveer 1 jaar gerijpt in grote eiken vaten. De Ripasso wordt gemaakt van de Valpolicella druiven Corvina, Corvinone en Rondinella. Le Bignele voegt ook Molinara toe.
De naam Ripasso komt van het Italiaanse werkwoord 'ripassare'. Dit kunt je vertalen met 'herpasseren'. Een superkorte uitleg: de Ripasso Valpolicella hergebruikt de druiven van de Amarone wijn. Na het persen van het sap uit de ingedroogde druiven voor de Amarone, gaan deze druiven met een jonge basis Valpolicella wijn voor zo'n 25 tot 30 dagen samen in een tank. Zo worden de laatste smaken uit de ingedroogde druiven afgegeven aan de basis Valpolicella wijn. Daarna gaat de wijn nog voor ongeveer 1 jaar in grote eiken vaten voor verdere rijping.
Je kunt de Valpolicella Ripasso uitstekend drinken bij rood vlees en wildgerechten als hert, wild zwijn, ree of haas. De wijn is ook erg lekker bij belegen/oude harde kazen en gedroogde hamsoorten en salami.
Eigen wijnimport Le Bignele
De Viniversiteit is importeur van Le Bignele wijnen. Hieronder zie je een paar foto's van onze bezoeken:
Wijndruiven | |
---|---|
Blauw | Corvina, Corvinone, Rondinella en Molinara |
Alcohol | |
Percentage | 14% |
Rijping | |
In houten vaten | 6 mnd tot 1 jaar in tonneaux |
Biologisch | |
Certificaat | nee |
Heb je deze nieuwe Italiaanse wijnen in de webshop al gezien?
Wij importeren Italiaanse wijnen van: