Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren en gebruiksvriendelijker te maken. Bijvoorbeeld als je iets bij ons bestelt.
Als je op akkoord klikt, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.

Montefalco Sagrantino Passito DOCG 2012

Per stuk: €29,00

- +

De Montefalco Sagrantino Passito DOCG is de meest traditionele Montefalco-wijn. Deze rode Italiaanse dessertwijn wordt gemaakt van 100% Sagrantino. Bij de oogst (handmatig) worden de beste druiven geselecteerd die vervolgens meer dan 3 maanden op rekken worden gedroogd. Na dit proces houdt de wijnmaker zo'n 25 tot 30 liter sap pver per 100 kilo verse druiven. Van het geconcentreerde druivensap wordt de wijn gemaakt. De Montefalco Sagrantino Passito is een dessertwijn die je lang kunt bewaren en ook in smaak blijft ontwikkelen.

Deze Montefalco Sagrantino Passito van Colle Ciocco heeft een volle robijnrode kleur met wat granaatappel tinten. De geur is intens, diep en complex. Je kunt bramen en zwarte kersen ruiken. In de mond is het een geweldige wijn! De wijn is zoet, maar niet te zoet. Je blijft een wijn proeven met veel structuur, doe goed in balans is. De smaak blijft (gelukkig) heerlijk lang in je mond. 

De Montefalco Sagrantino DOCG 2012 van Colle Ciocco heeft 91 punten behaald bij de Gilbert & Gaillard International Challenge 2019.

Goed om te weten
Deze Montefalco Sagrantino Passito zit in een fles van 0,5 liter.

De Sagrantino Passito is lekker bij...

Drink de Montefalco Sagrantino Passito van Colle Ciocco alleen of bij desserts. Bijvoorbeeld nagerechten met (pure) chocolade of gedroogd fruit. De wijn past ook goed bij blauwschimmel kaas of een gerijpte Pecorino.

Serveer de Montefalco Sangrantino Passito op een temperatuur van 12°C.

 

Eigen wijnimport Cantina Colle Ciocco
De Viniversiteit is importeur van de wijnen van Cantina Colle Ciocco uit Montefalco, Umbrië.

Wijndruiven
Blauw 100% Sagrantino
Rijping
In houten vaten 12 maanden (5 hl)

Nieuwe Italiaanse wijnen

Heb je deze nieuwe Italiaanse wijnen in de webshop al gezien?

Onze wijnhuizen

Wij importeren Italiaanse wijnen van: