Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren en gebruiksvriendelijker te maken. Bijvoorbeeld als je iets bij ons bestelt.
Als je op akkoord klikt, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.

Barolo Riserva DOCG Boiolo 2013

Producent: Camparo

Per stuk: €60,00

6 of meer €48,00
- +

De biologische Barolo Riserva DOCG Boiolo 2013 van Camparo is een karaktervolle Italiaanse rode wijn. De Barolo Boiolo van Camparo is gemaakt van 100% biologische Nebbiolo druiven. De wijngaard 'Boiolo' ligt in La Morra en is 20-50 jaar oud. De Nebbiolo druiven worden met de hand geplukt. Dit gebeurt midden tot eind oktober. De rijping van deze biologische Barolo Riserva gebeurt in Frans eiken vaten van 25 hl. Daar blijft de wijn zo'n 24 maanden. Voor de Barolo Riserva is de flesrijping zo'n 4 jaar (bij de 'gewone' Barolo is dit ongeveer 1 jaar).

De Barolo Risverva uit 2013 heeft een mooie baksteenrode kleur met oranje accenten. De wijn heeft geuren van koffie, tabak, vanille en rode bessen. Ook kun je wat viooltjes en rozen ruiken. De Barolo Riserva is krachtig, elegant, zacht en mondvullend.

De Barolo Risverva 2013 is lekker bij...

De Barolo Riserva DOCG Boiolo 2013 van Camparo drink je bij gerechten met karakter, rood vlees, wildgerechten of harde belegen/oude kazen.

Eigen wijnimport Camparo
De Viniversiteit is importeur van de biologische wijnen van Camparo. Hieronder zie je een paar foto's van ons laatste bezoek:

Camparo winery
Wijngaarden Camparo
Barolo in eiken vaten
Camparo wijnproeverij
Camparo in Diano d'Alba
Wijngaarden van Diano d'Alba
Barolo Boiolo wijngaard bij La Morra
Borolo Boiolo 2017 in het vat
Wijnproeverij bij Camparo
Vorige
Volgende

Bekijk hier alle Italiaanse wijnen van de Viniversiteit.

Wijndruiven
Blauw 100% Nebbiolo
Alcohol
Percentage 14%
Rijping
In houten vaten 2 jaar in grote eiken vaten
Biologisch
Certificaat ja

Onze wijnhuizen

Wij importeren Italiaanse wijnen van: