Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren en gebruiksvriendelijker te maken. Bijvoorbeeld als je iets bij ons bestelt.
Als je op akkoord klikt, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.

De Rotolo ai piselli is een antipasti gerecht dat lekker fris en zomers is. Het ziet er niet alleen heel leuk uit. De smaak is ook verrassend. Dit komt door het lichtzoete van de doperwten en het frisse van de limoen in de ricottavulling. 

Bereidingstijd: 45 minuten

Wat heb je nodig:

  • 400 gram fijne tuin- of doperwten uit de diepvries
  • ricotta
  • 5 eieren
  • limoen (of citroen)
  • kleine ui
  • peper en zout

En verder:

  • Oven
  • Bakplaat en bakpapier
  • Schaal of kom
  • Plastic folie

 

Stap 1: Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap 2: Doperwten bereiden

Kook de doperwten in ongeveer 5 minuten gaar.

doperwten koken

Snijd het uitje klein en fruit het uitje in de koekenpan totdat het glazig is. Voeg de gekookte, gare doperwten toe en meng kort door elkaar. Zet het vuur uit. Breng het mengsel hoog op smaak met peper en zout. 

rotolo ai piselli sjalot bakpan

rotolo ai piselli doperwten bakpan

 

Stap 3: Omelet van doperwten

Leg het mengsel van doperwten en ui op bakpapier in een bakplaat. Zorg ervoor dat de doperwten op 1 laag liggen en laat een beetje ruimte tussen de doperwten (maar ook niet te veel). Laat de doperwten wat afkoelen voordat je het eiermengsel overheen giet.

rotolo ai piselli doperwten bakplaat

Klop 5 eieren los en voeg eventueel nog wat peper en zout toe. Giet het eiermengsel over de doperwten. Zorg ervoor dat alle doperwten met het eiermengsel in contact komen.

rotolo ai piselli omelet in oven

Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven (180 graden) en bak de omelet gaar in 20 minuten.

 

Stap 4: Vulling van ricotta

Rasp de limoen. Voeg de limoenrasp toe aan de ricotta. Voeg ook het sap toe van de limoen. Maak de ricotta op smaak met zout en peper.

rotolo ai piselli vulling mengen

Stap 5: Omeletrol uit de oven

Na 20 minuten is de omelet gaar. Haal de bakplaat uit de oven en laat de omelet afkoelen

rotolo ai piselli omelet uit oven

Stap 6: Smeren en oprollen

Als de omlet is afgekoeld smeer je de ricotta gelijkmatig over de omelet. 

rotolo ai piselli vulling uitsmeren 

rotolo ai piselli plasticfolie 

Daarna rol je de omelet op. Doe er een plasticfolie omheen om de rol bij elkaar te houden. Laat de omeletrol opstijven in de koelkast. 

Stap 7: plakjes snijden

Snijd plakjes van de omeletrol en leg ze op een bord. 

rotolo ai piselli snijden

rotolo ai piselli bord

Welke wijn drink je hierbij?

Drink bij Rotolo ai Piselli een Italiaanse witte wijn of rosé wijn.