Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren en gebruiksvriendelijker te maken. Bijvoorbeeld als je iets bij ons bestelt.
Als je op akkoord klikt, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.

De Peperoni con acciughe kregen we toen op bezoek waren bij het wijnhuis Camparo in Piemonte. Een heerlijk antipasti gerecht dat je goed in het voren kunt maken. Het garen van de paprika's in de oven gaat natuurlijk zonder moeite. De meeste tijd zit in het ontvellen van de gepofte paprika's. 

Bereidingstijd: 50 minuten

Wat heb je nodig:

  • gekleurde paprika's; geel, rood en oranje
  • ansjovis
  • goede extra vergine olijfolie

En verder:

  • Oven
  • Bakplaat en bakpapier
  • Schaal of kom
  • Deksel of plastic folie

 

Stap 1: Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap 2: Paprika's in de oven

Was de paprika's en leg ze op een ovenplaat met bakpapier. Is de oven op temperatuur? Plaats de ovenplaat met de paprika's in de oven. Laat de paprika's in ongeveer 45 minuten gaar worden.

Goed om te weten: je kunt ook groene paprika's gebruiken, maar deze kun je iets minder makkelijk ontvellen.

paprika's op bakplaat 

Stap 3: Paprika's uit de oven

Haal de paprika's na ongeveer 45 minuten uit de oven. Doe de paprika's gelijk in een schaal en dek de schaal af met een deksel of plastic folie. Laat de paprika's afgedekt helemaal afkoelen. Laat de paprika's liggen in het vocht dat vrij komt.

Je kunt de paprika's gerust een nacht afgedekt wegzetten. Het ontvellen doe je dan de volgende dag.

gepofte paprika's uit de oven

afgedekte gepofte paprika's

 

Stap 4: Paprika's ontvellen

Snijd de gepofte paprika's in 4-en. Je kunt nu makkelijk het velletje van de paprika's halen. Doe dit bij de wasbak dat je gelijk met water de paprika's kunt schoonspoelen.

paprika ansjovis ontvellen

 

Stap 5: Bord opmaken

Plaats de ontvelde plakjes paprika op een bord. Leg op de plakjes paprika de ansjovisfilets. Besprenkel met een goede extra vergine olijfolie. 

Gepofte paprika's op bord

gepofte paprika met ansjovis op bord

Welke wijn drink je hierbij?

Wij drinken bij de gepofte paprika met ansjovis een Italiaanse witte wijn of rode wijn